B&A Law adviseert haar cliënten over alle aspecten van economische sanctieprogramma’s van nationale en internationale autoriteiten.

Economische sancties zijn bindende, niet-militaire instrumenten die worden gebruikt om een bepaald gewenst beleid van een bepaald land of een bepaalde groep mensen af te dwingen of overtreding daarvan te bestraffen. Het zijn politieke instrumenten die worden opgelegd door de Verenigde Naties, de Europese Unie en individuele landen, maar worden gehandhaafd en bestraft op nationaal niveau.

Economische sancties richten zich zowel op landen als op individuen en bedrijven. Dergelijke sancties omvatten onder meer beperkingen ten aanzien van het handelen met staatsbedrijven, beperkingen ten aanzien van het handelen met specifieke industrieën, import- en/of exportbeperkingen, wapenembargo’s, de bevriezing van tegoeden en economische middelen en vele andere sancties.

Economische sancties krijgen een steeds belangrijker rol in de internationale politiek. Zij worden dan ook steeds vaker opgelegd en gehandhaafd. Recente voorbeelden van dit nieuwe beleid zijn de verstrekkende sancties met betrekking tot de situatie in Rusland en Oekraïne. B&A Law heeft uitgebreide ervaring met nationale en internationele handhaving van economische sancties.