Eeuwenlang is Iran een van de grootste en belangrijkse economieën in het Middenoosten en Noord-Afrika geweest. Het heeft zich ontwikkeld van een belangrijk land op de Zijderoute tot een van de grootste olie- en gasproducerende landen in de wereld.

Sanctieschorsing

In de afgelopen decennia was Iran een van de zwaarst gesanctioneerde landen in de wereld, waardoor de Iraanse economie niet heeft kunnen profiteren van nternationale handel. In 2015 hebben de Europese Unie (“EU”), de Verenigde Staten (“VS”) en de Verenigde Naties (“VN”), samen met Iran, een 10-jaren plan opgesteld om de economische sancties op te heffen. Binnen dat plan zal Iran gedurende 10 jaar geleidelijk haar nucleaire programma afbouwen en zullen de EU, de VS en de VN gradueel hun economische sancties schorsen en uiteindelijk opheffen. Op 16 januari 2016, is een eerste tranche economische sancties geschorst, waardoor een groot gedeelte van de Iraanse markt weer is opengesteld voor bedrijven uit de EU. De VS houden vooralsnog grotendeels vast aan hun sanctieregime tegen Iran.

SCHRIJF U IN EN ONTVANG ONS LAATSTE NIEUWS

Register to receive our latest news about international sanctions and export control regulations.

We respect your privacy.

Iran en Compliance

Veel bedrijven overwegen om de Iraanse markt (opnieuw) te betreden. En terecht. De Iraanse economie heeft veel te bieden en er is veel vraag. Het is echter van groot belang voor deze bedrijven om compliance maatregelen te treffen voor de handel met Iran, zoals het controleren van de producten, klanten en betalingen. B&A Law heeft uitgebreide ervaring met het adviseren over dergelijke compliance maatregelen en beschikt over een breed netwerk van advocaten en consultants in Iran. B&A Law heeft deelgenomen aan de eerste Nederlandse handelsdelegatie die samen met Zijne Excellentie Minister Henk Kamp naar Iran ging.

 

Neem contact op voor Advies over Iran

Bent u geïnteresseerd in het zaken doen in Iran, maar wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de risico’s ervan? Bel ons. Wij voorzien u tegen een gunstig tarief van alle relevante informatie, zoals:

 • advies over de mogelijkheden en beperkingen ten aanzien van Iran;
 • het implementeren van compliance om veilig zaken te doen in Iran;
 • klantonderzoek;
 • transactie screening;
 • product screening;
 • financiële routes van en naar Iran;
 • toegang tot agenten of juridische adviseurs in Iran;
 • het begrijpen van de zakelijke cultuur in Iran;
 • handelen met Nederlandse en Iraanse autoriteiten; en
 • advies over Amerikaans recht..

Neem contact met ons opPlan een afspraak.

Ons kantoor staat u graag bij.

Wie we zijn

 • Yvo Amar

  Yvo Amar

  Yvo adviseert en vertegenwoordigt cliënten in verband met alle aspecten van het sanctierecht en exportcontrole, en daar aan gerelateerd contracten- en aansprakelijkheidsrecht.

 • Sebastiaan Bennink

  Sebastiaan Bennink

  Sebastiaan adviseert en vertegenwoordigt cliënten in verband met alle aspecten van financiële of handelssancties en exportcontrole.

 

Onze recente artikelen

Lees hier onze recent gepubliceerde artikelen over zaken doen in Iran:

Destination Iran – B&A Law in WorldECR

Implementation Day of the JCPOA nuclear deal

Iran, nu en straks (Dutch only)

JCPOA Client document EU and US